Depeche Mode stijlvol op TW Classic

Headliner Depeche Mode heeft op TW Classic zijn concert afgewerkt. Otto-Jan Ham van Studio Brussel vond het een set "met veel ups en downs". Basement Jaxx mag het publiek nog laten dansen.
De fans hadden uitgekeken naar de komst van Depeche Mode. Bij zanger Dave Gahan werd in mei nog een tumor verwijderd. Enkele concerten moesten hierdoor afgelast worden. Intussen is de band opnieuw op tournee.
Dave Gahan droeg een strak zwart pak en gitarist Martin Gore een grijs glitterpak. De groep speelde hits als "Wrong", "Personal Jesus" en "Enjoy the silence", maar Otto-Jan Ham vond dat er misschien toch iets te weinig bekende nummers tussen zaten. "Het was een show met veel ups en downs, maar dat komt misschien omdat ze midden in een clubtournee zitten", voegde hij eraan toe. Die "Tour of the universe" krijgt trouwens een vervolg. Op zaterdag 23 januari komt de groep naar het Sportpaleis in Antwerpen. De voorverkoop voor het concert start dinsdag.

Bijna 40.000 festivalgangers genoten eerder van een dansbare set Moby, die op Studio Brussel beloofd had dat hij een "greatest hits"-set zou spelen. De Amerikaan zei dat hij het een hele eer vond om voor Depeche Mode te spelen, een band van wie hij al sinds zijn 13e fan is en die hij zelf al tientallen keren zag optreden.  Zijn laatste nummer "Feeling so real" droeg hij op aan België en hij bedankte het publiek voor "a wonderful night".

Een verkouden Tom Helsen

De Welshe zangeres Duffy werkte haar optreden in de late namiddag af in een opvallende korte short, terwijl het weer in Werchter toch erg wisselvallig was. Het bleef wel overwegend droog en af en toe brak de zon zelfs door.

Vroeg in de namiddag was er al redelijk veel volk voor  de Belgische singer-songwriter Tom Helsen, die voor de tweede keer optrad op TW Classic. Helsen had last van een verkoudheid en vroeg zich luidop af hoe Madonna het doet: zingen en dansen tegelijkertijd. Hij zong onder meer "Sun in her eyes", "Slowly", "Home" en "When Marvin calls".
De Lijn heeft vanmiddag 6.000 festivalgangers vervoerd. Vorig jaar vervoerde De Lijn 11.000 reizigers (heen en terug), dit jaar zullen dat er in totaal dus ongeveer 12.000 zijn.

De medische diensten hebben tijdens het festival 250 personen verzorgd. Zes festivalgangers moesten naar het ziekenhuis, een van hen was ernstig ziek.

Meest gelezen