Inwoners van Herstappe vieren huwelijk

In Herstappe, in de provincie Limburg, werd vandaag voor het eerst in 9 jaar nog eens een huwelijk gevierd. Erik Robeyns en Marlutje Jackers gaven elkaar het jawoord, en het hele dorp vierde mee.
Herstappe telt 84 inwoners en is daarmee de gemeente met het kleinste aantal inwoners van België. Een geboorte, doopsel of communiefeest is er niet elk jaar en is dus al speciaal, maar een huwelijk is een wel zeer uitzonderlijke gebeurtenis.

Voor de plechtigheid waren de meeste inwoners opgedaagd. Enkele oude rituelen werden in ere gehouden, zoals centjes grabbelen, stro verbranden tegen de boze geesten en saluutschoten afvuren met het kersenkanon.

Voor burgemeester Serge Louwet was het pas de derde keer in zijn carrière dat hij een huwelijk mag bezegelen.

lees ook