Lotto Arena staat er voortaan onwettig

De Raad van State heeft de bouwvergunning van de Lotto Arena in Antwerpen vernietigd. Volgens de Raad van State is het bedrijfsvervoersplan van de Lotto Arena en het Sportpaleis nooit aan een openbaar onderzoek onderworpen.
Zowel het Sportpaleis als de Lotto Arena (het driehoekige gebouw rechts onderaan op de foto, red.) veroorzaken heel wat overlast voor de omwonenden. Een buurtbewoner stapte daarom naar de Raad van State en kreeg gelijk.

Patricia Rillaers van het wijkcomité Kronenburg benadrukt dat de Lotto Arena en het Sportpaleis zeker niet weg moeten. "We zouden graag willen dat er iets gedaan wordt aan de (dagelijkse) hinder. We hebben verkeers- en geluidsoverlast, bezoekers doen ook aan sluikstorten. Dat zijn dingen die we al jaren aankaarten maar er wordt weinig gehoor aan gegeven", stelt Rillaers.

De Lotto Arena opende begin 2007 de deuren en biedt plaats aan 5.000 mensen. Het kostenplaatje van de muziek- en sporttempel bedroeg 12 miljoen euro.

Het komt wellicht niet tot een afbraak van de Lotto Arena. De stad Antwerpen kan de bouw alsnog regulariseren.