17-jarige Leidenaar wint schrijfwedstrijd

Maxim Roozen (17) uit Leiden heeft de schrijfwedstrijd voor jongeren Write Now! gewonnen. Roel van Meerendonk (21) uit Den Bosch won de publieksprijs van het Dagblad De Pers.
Ruim 1.350 jongeren uit Nederland en Vlaanderen namen deel aan Write Now!. 21 jongeren haalden de finale. In de jury zaten onder anderen schrijver Bart Moeyaert, journaliste Caroline Griep van De Pers en oud-winnaar Maartje Wortel.
De jury vond het werk van Roozen "origineel, ontroerend, grappig en spannend vreemd". "De observaties zijn mooi en zetten de lezer steeds weer op het verkeerde been zonder vervelend te worden", werd er nog aan toegevoegd. De jongen krijgt een laptop, een masterclass bij uitgeverij Augustus en optredens op literaire evenementen in Rotterdam en Antwerpen.