"13 doden" bij incidenten tussen politie en betogers

De Iraanse staatstelevisie zegt voor het eerst dat er gisteren in Teheran doden en gewonden zijn gevallen tijdens de incidenten tussen politie en aanhangers van oppositieleider Mir Hossein Mousavi. Maar de informatie vanuit Iran blijft onvolledig en tegenstrijdig.
De Iraanse staatstelevisie noemde de betogers in de straten van de hoofdstad Teheran terroristen en relschoppers. Volgens de zender zijn er bij de protesten gisteren 13 doden en meer dan 100 gewonden gevallen.
De betogers zelf zeggen dat de politie zeker 150 mensen heeft gedood. Volgens de Amerikaanse zender CNN heeft een ziekenhuis in Teheran 19 slachtoffers geteld.

Gisteren kwamen duizenden mensen in Teheran bijeen, hoewel de autoriteiten een massabijeenkomst verboden hadden en de organisatoren rond Mousavi de bijeenkomst hadden afgelast.

Het kwam tot zware botsingen tussen aanhangers van de oppositie enerzijds en volgelingen van president Mahmoud Ahmadinejad en de ordediensten anderzijds.

Nieuws uit Iran blijft onvolledig en tegenstrijdig, aangezien buitenlandse media niet over de protesten mogen berichten en alle media van de oppositie geblokkeerd zijn. Volgens de staatsmedia zijn er bij de protesten na de verkiezingen in het totaal al 20 doden gevallen. Op dit moment is het kalm in de straten van de hoofdstad.