"God zoekt zoon" wordt beloond

Het ludieke filmpje "God zoekt zoon" van het Sancta Maria Instituut in Kasterlee heeft de internetwedstrijd Oh-My-God.tv gewonnen. Daarbij konden jongeren en volwassenen filmpjes inzenden over hoe en waar zij God zien in het dagelijkse leven.
In "God zoekt zoon" gaat God, 2.000 jaar na Jezus, op zoek naar een tweede zoon. Het filmpje kreeg vandaag in Gent de "Golden Maria" voor beste film. Ook de visueel sterkste, meest originele en meest bekeken film werden bekroond.

Het initiatief van de wedstrijd komt van het audiovisueel huis van de Kerk, Avimo vzw, het productiehuis Black Maria en de faculteit Godgeleerdheid van de K.U.Leuven.

"Dit is een belangrijk project: het toont ons dat gelovigen nog steeds in staat zijn het mysterie van Gods liefde voor ons uit te beelden", zegt Hans Geybels, woordvoerder van kardinaal Godfried Danneels. Hij vindt het "hoopgevend" dat jongeren beeldtaal kunnen omzetten in een duidelijke boodschap, "in een taal die eigentijds is en toch herkenbaar voor velen".

lees ook