"Goed om op de vingers getikt te worden"

Open VLD gaat een constructieve oppositie voeren in het Vlaams Parlement, nu ze geweerd is uit de onderhandelingen over een nieuwe regering. De Vlaamse liberalen moeten zich ook bescheidener opstellen. Dat heeft Vlaams fractieleider Sven Gatz gezegd in De zevende dag.
Gatz doorbrak in De zevende dag de radiostilte die heerst sinds aftredend minister-president Kris Peeters (CD&V) vrijdag bekendmaakte dat hij onderhandelingen wil aanknopen met CD&V, de N-VA en de SP.A. Open VLD, nu nog in de Vlaamse regering, valt dus uit de boot.

Na de zware verkiezingsnederlaag moet Open VLD stap voor stap haar geloofwaardigheid terugwinnen vanuit de oppositie, zegt Gatz, zonder politieke spelletjes en moddergevechten.

"Er zijn een aantal dingen gebeurd, en ik denk dat we ons in de toekomst wat bescheidener moeten opstellen. We krijgen daar alle tijd voor in de oppositie. Het is af en toe eens goed om door de kiezer op de vingers getikt te worden, dan word je weer een beetje nederig als politicus", aldus Gatz.

De liberalen willen constructief oppositie voeren in het Vlaams Parlement. Gatz vreest wel dat een Vlaamse regering met de N-VA op een ramkoers afstevent met de federale regering.