Chinese groep stapt in wijnkasteel Richelieu

De Chinese holding Hongkong A&A heeft een meerderheidsbelang genomen in Chateau Richelieu, een belangrijk wijnkasteel in de Bordeaux. Steeds meer Chinezen raken verlekkerd op Franse topwijnen.
Hoeveel HongKong A&A betaalt, is niet bekendgemaakt, maar het zou wel gaan om een meerderheidsbelang. HongKong A&A is gespecialiseerd in  golfterreinen, vastgoed en luxekleding.
Met de intrede van de Chinese groep willen de huidige eigenaars rond de Nederlander Arjen Pen vooral de afzet naar Azië verhogen en het wijndomein uitbreiden.

Chateau Richelieu is een bekend wijnkasteel in Fronsac, in de streek van Bordeaux. Het omvat 17 hectaren waarvan 14 hectare beplant zijn met druivelaars.

Het domein zou gesticht zijn door de Frankische keizer Karel de Grote, maar dankt zijn naam aan de de Franse kardinaal en politicus de Richelieu die eigenaar werd in 1632.

Door de recente economische groei hebben steeds meer rijke Chinezen interesse voor westerse luxeproducten. Franse topwijnen zijn erg gegeerd in het Verre Oosten.