Gentse burgemeester krijgt vuistslag in gezicht

De Gentse burgemeester Daniel Termont (SP.A) heeft gisterenmiddag een blauw oog opgelopen na een vuistslag van een kwade burger. De aanleiding was een discussie over het rijgedrag van de dader.
De Gentse burgemeester bracht gisteren een bezoek aan de jaarlijkse Malemfeesten in de stad. Na een rondje op de rommelmarkt maakte hij nog een praatje met iemand.

Plotseling kwam een bromfietser op een bruuske manier aangereden. De burgemeester hield hem tegen, zei dat zoiets niet kon op een rommelmarkt en maande hem aan om voorzichtiger te zijn. De bromfietser, die duidelijk onder invloed van alcohol was, begon met Termont te discussiëren en schold hem uit.

Termont probeerde de man te kalmeren en maakte hem duidelijk dat hij tegen de burgemeester aan het schelden was, maar de bromfietser viel niet te bedaren. Termont besliste daarop om naar zijn auto te lopen en het te laten voor wat het was.

De kwade bromfietser dacht daar echter anders over. De man liep de burgemeester achterna en schopte tegen zijn wagen. Toen Termont zijn raampje opendeed om te reageren, kreeg hij prompt een vuistslag in het gezicht. De burgemeester liep lichte verwondingen op rond het oog.

De politie kon de man, die het op een lopen had gezet, na een tiental minuten inrekenen. De man is aangehouden en zal zich moeten verantwoorden voor slagen en verwondingen aan een publiek persoon. Volgens het parket zijn er verzwarende omstandigheden omdat de burgemeester gewond raakte. De dader riskeert een celstraf tot 5 jaar.