Maxwell brengt na 8 jaar een nieuw album uit

De Amerikaanse soulzanger Maxwell (36) heeft 8 jaar na zijn derde album "Now" een nieuwe plaat klaar. "BLACKsummer'snight" komt uit bij Columbia Records en is het eerste deel van een reeks van drie albums. De plaat ligt vanaf 7 juli in de winkels.
Maxwell brak in 1996 door met zijn debuutalbum "Maxwell's urban hang suite", waarvan hij 1,8 miljoen exemplaren verkocht. Daarna volgden nog "Embrya" (1998) en "Now" (2001). Na zijn laatste tournee in 2002 zocht Maxwell de luwte op, maar hij stopte eigenlijk nooit met muziek maken.
In 2005 kondigde hij zijn trilogie van drie platen, waarvan de eerste nu klaar is, voor het eerst aan. "BLACKsummer'snight" is volgens de zanger een "donker" album.

De tweede plaat "BlackSUMMER'Snight" bevat gospelinvloeden en is gepland voor 2010. In 2011 zou dan "Blacksummer'sNIGHT" uitkomen.