Opgepast voor de kat

Dat postbodes vaak en niet altijd zonder reden een heilige angst hebben voor honden is geen geheim. Maar ook jonge katjes kunnen gevaarlijk zijn. Dat heeft een Britse postbode letterlijk aan den lijve mogen ondervinden, schrijft de Sunday Telegraph.
Ken Ridge en zijn zoon Bradley, die in de Zuid-Londense wijk Clapham wonen, kregen onlangs een brief in de bus van de Royal Mail. Daarin werd gewaarschuwd dat, als hun kat de postbode nog een keer zou aanvallen, er geen post meer bedeeld zou worden.

"Ik wil u bij deze laten weten dat onze postbode op 6 juni werd aangevallen door uw dier, terwijl hij de post bedeelde bij uw woning. Aanvallen door dieren vormen een belangrijke bron van verwondingen bij medewerkers van de Royal Mail, dus ik vraag om uw medewerking om een herhaling van dit onfortuinlijke incident te voorkomen. Indien zich toch nieuwe incidenten voordoen, heb ik geen andere keuze dan de bestelling van post op uw adres stop te zetten", klinkt het.

Ken Ridge noemt het dreigement "lachwekkend" en is niet van plan zich er iets van aan te trekken. "Wij waren niet thuis toen de postbode langskwam, maar naar het schijnt werd hij aan zijn hand gekrabt toen hij post in de brievenbus deed. Maar Illy is een jong katje en wilde gewoon wat spelen. Dat zo'n diertje nu wordt beschouwd als een gevaarlijk beest, vinden wij heel amusant."

Maar bij de Royal Mail zijn ze "not amused". Een woordvoerder zegt: "Onze postbodes worden per jaar zo'n 5.000 keer aangevallen, in verreweg de meeste gevallen door honden. In het geval van de postbode in Clapham: hij werd ernstig gewond aan de hand terwijl hij de post in de brievenbus deed, en had medische verzorging nodig."

lees ook