"Ne vous gênez pas"

Vandaag hebben de Vlaamse ministers de eed afgelegd. Verrassend is dat Frank Vandenbroucke (SP.A), een van de sterkhouders van de vorige Vlaamse regering, er niet meer bij is. U heeft duidelijk weinig begrip voor de beslissing van Caroline Gennez om voor nieuwe gezichten te kiezen. Een overzicht van uw reacties:
Wordt er hier wel rekening gehouden met de ervaring en inzet? Hij  heeft een positieve rol gespeeld heeft in het imago van de Vlaamse regering. Die inzet moet worden beloond. Als de SP.A al deel uitmaakt van de Vlaamse regering is dat voor een groot deel aan hem te danken aan hem. Frank Vandenbroucke en zijn kiezers komen bedrogen uit. (Heidi Vandermeiren)

Amai, en zo'n partij noemt zich sociaal. Zonder Vandenbroucke hadden ze niet eens die resultaten behaald en hadden ze niks gehad. Stank voor dank ja. (Christine Megens)

Dat zo'n bekwaam man de plaats moet ruimen omwille van een persoonlijke vete met Caroline Gennez vind ik echt onverantwoord. (Bernadette Damman)

Een van de beste ministers, die Vlaanderen en België, ooit gekend heeft wordt weggepest... De activering van werklozen, het gratis basisonderwijs, de bezuiniging bij de universiteiten en hogescholen, het einde van de stiefmoederlijke behandeling van het technisch onderwijs. Dit werk was nog niet af. Ik vrees met het dumpen van deze man, dat de oude gewaden opnieuw aangetrokken zullen worden, onbegrijpelijk en hemeltergend. (Jan Demecheleer)

Ne vous gênez pas! (Hendrik Frederickx)

Ik schaam me al jaren dieprood voor het feit dat ik ooit, in een vorig leven, nog voor de rooie rakkers gestemd heb. Er was nog één iemand die mijn waardering kon genieten, maar ook hij wordt nu "links" gelaten. Dit is geen keuze voor capaciteiten en bekwaamheid, ook niet voor geveinsde vernieuwing, maar een respectloze en schaamteloze interne afrekening.  (Wim De Croo)

Dit is de laatste maal dat ik rood heb gestemd! Hij was de enige tot nu toe die ook de ouders begreep die met een hele resem studenten zat, van lagere school tot universiteit. Toen hij minister werd, was de schoolkost voor ons zeer hoog, het laatste jaar konden we eindelijk terug een beetje naar lucht happen. (Martine Props)

Als Caroline Gennez het model is van de weerbare, moderne, progressieve en geëmancipeerde vrouw, dan ben ik beschaamd om vrouw te zijn. Respectloos, hypocriet, oneerlijk, wreed en hard. Weg ermee. (Ilse Van De Putte)

Dit was mijn laatste stem voor de SP.A. Een partij die de stemmers niet respecteert, hoeft ook niet op stemmen te rekenen. Democratie viert hoogtij in vlaanderen! (Linda Bleyenbergh)

Twee dingen zijn nu wel duidelijk: de wil van de kiezer, waar de politici het graag over hebben, heeft totaal geen invloed op het gekonkel in de partijcenakels en nog minder op het beleid. En goed werken en goed beleid voeren, wordt niet gehonoreerd. Misschien nog wel door de kiezer, maar zeker niet door de politici. Laat de SP.A nu maar verder mokken over de domme kiezer die voor de antipolitiek kiest. (Leo Thielemans)

IJskoud en op het randje van arrogant van mevrouw de voorzitter. (Matthias Vansteenwegen)