"Probleemgezin" Heppen gevolgd door Jeugdzorg

Het parket van Hasselt heeft het Comité Bijzondere Jeugdzorg een maand geleden al gesignaleerd dat er problemen waren in een gezin in Heppen waar de moeder vorige week vermoord werd in opdracht van haar tienerdochter.
Woensdagnacht werd een 35-jarige vrouw om het leven gebracht in haar woning in Heppen, een deelgemeente van Leopoldsburg. Afgelopen weekend bekende haar 15-jarige dochter de moord op haar moeder, samen met haar vriend.

Het parket van Hasselt bracht het Comité Bijzondere Jeugdzorg vorige maand al op de hoogte van de problemen binnen het gezin. Het Comité Bijzondere Jeugdzorg volgde het dossier op. Er zijn verschillende telefoongesprekken geweest met de moeder van het meisje en er werd afgesproken dat ze zou langskomen.

Het meisje en haar vriend zitten nu in een gesloten instelling. De jongen stond bekend als een druggebruiker en een agressieveling. Over het motief voor de moord is nog niets bekend.