Actiegroep wil Chris Hageland op de Gentse Feesten

Op het internet is een campagne gestart om Chris Hageland toch nog op de Gentse Feesten te krijgen. Hageland brengt al 25 jaar covers tijdens de Feesten. Zijn vaste stek is de Groentenmarkt. Door de werkzaamheden aan de Korenmarkt kunnen daar dit jaar echter geen concerten plaatsvinden.
"Het is erg voor mij en de band, want we repeteren een jaar naar de Feesten toe. We hebben ons in bochten gewrongen maar de vrees was er dat als wij zouden spelen, het plein zou volstaan en dat de vluchtweg zou belemmeren", legt Hageland uit.

Op wwww.chrisopdefeesten.be kan een petitie voor de zanger getekend worden.

Gratis bustickets voor "leute en plezier"

Voor de Gentse Feesten deelt de politie in Wetteren, Wichelen en Laarne ook gratis bustickets uit.
In totaal betaalt de politie 10.000 euro, goed voor 5.000 tickets. "We willen de burgers op een verkeersveilige manier naar Gent loodsen. Het is ook milieuvriendelijk en we willen iedereen laten genieten van de leute en het plezier van de Feesten", zegt zonechef Germain Vercruysse.

Het initiatief wordt gefinancierd door het Verkeersveiligheidsfonds. Dat fonds wordt gespijsd met boetes die worden betaald voor verkeersovertredingen.