Al 16.000 bezoekers voor Gent Jazz

Het Gent Jazz Festival heeft tijdens het eerste festivalweekend zo'n 16.000 bezoekers gelokt. Zondagavond brak eindelijk de zon door. Hoogtepunten waren volgens organisator Bertrand Flamang onder anderen B.B. King, Aka Moon en het Brad Mehldau Trio (foto).
Ook de gratis jamsessies in het NH Hotel na de avondconcerten in de Bijloke zijn intussen een succes geworden.
B.B. King was voor Flamang "de mooiste festivalopener ooit". Belgische uitschieters waren voor hem "het ijzersterke trio Aka Moon" en  een "ontroerend emotionele set van pianiste Nathalie Loriers".

Daarnaast was Flamang erg onder de indruk van het African Rhythms-project van het Randy Weston Trio, de Amerikaanse pianist Fred Hersch en het Yaron Herman Trio. "Absolute hoogtepunt was het Brad Mehldau Trio (foto in tekst). Voor het eerst dit jaar vroeg het publiek de muzikanten tot 2x toe terug op het podium voor een encore."

Het tweede luik van het festival, dat van 16 tot en met 19 juli loopt, brengt een fusionprogramma, met onder anderen Jamie Lidell, Jamie Cullum, Rodrigo Y Gabriela en José James feat. Jef Neve op het podium. Iedere concertavond zijn er aan de kassa nog enkele honderden tickets te koop.