Derde opvolger Roegiers volgt verkozene op

Jan Roegiers, in een vorig leven lid van VlaamsProressieven (nu SLP), zit voortaan voor de SP.A in het Vlaams Parlement. Opvallend is dat hij als derde opvolger op de Oost-Vlaamse SP.A-lijst de echte verkozene vervangt.
Jan Roegiers neemt in het Vlaams Parlement het zitje van Freya Van den Bossche over, die minister is in de nieuwe Vlaamse regering.

De eerste opvolger op de Oost-Vlaamse SP.A-lijst is eigenlijk Bart Maddens, maar die volgt al Daniël Termont op. De Gentse burgemeester die op 7 juni als lijstduwer verkozen raakte, nam zijn zitje in het parlement niet op.

Na de eerste opvolger is het logischerwijs aan de tweede opvolger om Van den Bossche te vervangen in het parlement, maar de Gentse schepen Karin Temmerman koos ervoor om haar mandaat niet op te nemen.

En zo belandt Roegiers, als derde opvolger, uiteindelijk toch opnieuw in het Vlaams Parlement, waar hij vroeger als lid van Spirit en later VlaamsProgressieven al zat.