Wie draait op voor de kosten van de herdenking ?

Leden van de gemeenteraad van Los Angeles vragen dat er nog eens gekeken wordt naar de rekening van de herdenkingsplechtigheid voor Michael Jackson. Die rekening is opgelopen tot 1 miljoen euro maar de stad zit momenteel zelf diep in de schulden.
De gemeenteraadsleden willen niet dat Los Angeles volledig opdraait voor de kosten. Een van hen, Dennis Zine, zegt dat "de belastingbetaler bestolen wordt". Zine vraagt nu naar een verslag van de kosten van de beveiliging en het regelen van de verkeerssituatie voor de dienst.

Volgens hem moet het entertainmentbedrijf AEG Live of Jacksons familie opdraaien voor de kosten. AEG Live beweert alvast de uitvaart zelf te hebben betaald.

De herdenking vond vorige week dinsdag plaats in het Staples Center en bracht een massa mensen op de been. Duizenden agenten werden ingeschakeld om alles in goede banen te leiden. De stad Los Angeles heeft het met een schuldenput van 350 miljoen euro financieel erg moeilijk.