"Redder pakte jongen zelf hardhandig aan"

Volgens een getuige heeft de redder die zondag werd aangevallen door een tiener en zijn broer eerst zelf de laatste hardhandig aangepakt. De camerabeelden zijn wellicht te wazig om uitsluitsel te geven.
De daders die de redder van het stedelijk zwembad in Turnhout in elkaar sloegen, zijn nog niet gevat.  Zondagavond misdroeg een tiener zich en nadat hij was buitengezet, trommelde hij zijn oudere broer op. Die mishandelde de badmeester die een jukbeen en een voet brak.

Maar volgens een getuige was het de redder die zich eerst agressief gedroeg. Hij zou het jongetje bij de keel hebben gegrepen en naar achter hebben geduwd. De redders blijven echter bij hun verhaal dat de jongen zich meermaals had misdragen en niet luisterde naar de vermaningen van de badmeesters. Het stadsbestuur laat weten dat het achter de redder staat, tot het tegendeel is bewezen.

De politie onderzoekt de zaak en analyseert ook de beelden van de bewakingscamera's. Volgens een eerste analyse zouden de beelden echter niet bruikbaar zijn. Agenten proberen via een buurtonderzoek duidelijkheid te brengen in de zaak.

Tot het einde van de zomer zet de stad Turnhout privébewaking in het stedelijke zwembad in.

Meest gelezen