Een partijtje golf in twee tijdzones

Het langste golfterrein ter wereld is bijna klaar. De werken in de Nullarbor-woestijnvlakte in het zuidwesten van Australië zouden in principe volgende maand voltooid zijn. Golfers zullen zich dan kunnen uitleven in een circuit dat zich uitstrekt langs 1.365 km.
In elke stadje of dorpje langs de Eyre Highway dat deelneemt, zal er een hole verschijnen, achttien in het totaal. Golfliefhebbers zullen zich kunnen uitleven van Kalgoorlie in West-Australië tot Ceduna in Zuid-Australië, goed voor zo'n 1.365 kilometer en in oppervlakte groter dan Groot-Brittannië.

Het golfterrein is zo immens dat het zich uitstrekt over twee tijdzones. Wie alle achttien holes afwerkt, zal ook een officieel certificaat krijgen als getuigenis van doorzettingsvermogen op een golfcircuit dat de "real Australian experience" belooft.
Op 1 mei vorig jaar zijn de werken begonnen. In oktober staat alvast het eerste toernooi geprogrammeerd. "We verwachten dat er een vloot toeristen zal toestromen vanuit de hele wereld", zegt projectmanager Alf Caputo. Een voorproefje van hoe het circuit eruit zal zien, vindt u hier.

lees ook