Gentse dierenasiel zit "stampvol"

Het Gentse dierenasiel in het Citadelpark luidt de alarmbel. We zitten stampvol, luidt het. Het aantal katten en honden dat er dezer dagen wordt opgevangen, overschrijdt ruimschoots de capaciteit. Oorzaak: de zomer en de economische crisis.
In de winter herbergde het dierenasiel in Gent slechts 21 katten, nu worden er maar liefst 90 katten opgevangen in de twee ruimtes die daarvoor ter beschikking gesteld worden. Oorzaak voor die massale aangroei is het feit dat mensen hun wijfjeskatten niet steriliseren, klinkt het. De nestjes worden vaak in een doos gestoken en ergens gedumpt.

Ook voor honden is er momenteel geen plaats meer. In de 39 hokken zitten nu al 50 honden, wat betekent dat de honden soms met zijn tweeën in een minuscuul hok moeten verblijven.

Voor het asiel betekent de vakantieperiode een dubbel probleem: enerzijds zijn er mensen die op vakantie vertrekken en hun dier dumpen, anderzijds zijn er mensen die wachten tot na hun vakantie om een dier te adopteren.

Ook de economische crisis baart vele huisdierhouders zorgen, meent het asiel. Mensen dumpen hun dier omdat ze vrezen dat de verzorging hen te veel geld zal kosten. Pas na de vakantie wordt beterschap verwacht.