Gezocht in Friesland: zeven piemels

Vorig weekend zijn zeven keramieken penissen gestolen uit de tuin van het Martena Museum, in Franeker. De kunstvoorwerpen behoren tot een collectie van 40 exemplaren die vorige maand nogal wat opschudding veroorzaakte in het Friese stadje.
Kunstenaar Bob Brenkman ontdekte de diefstal zaterdag. De dieven zijn blijkbaar gaan lopen met de kleinere exemplaren. Een aantal grote fallussen zijn omgegooid of verplaatst.

Bob Brenkman maakte de 40 penissen, "die als paddenstoelen uit de grond van de Tuin der Lusten schieten".

Omwonenden van het museum hebben hebben er zo hun bedenkingen bij. Sommigen vinden de kunstwerken "schokkend voor kinderen". Onder de critici de verantwoordelijke van kinderatelier "Het Kleine Huis". Zij verzocht de kunstenaar vorige maand zijn piemels weg te halen tijdens een van haar kinderfeestjes.