LA betaalt rekening van herdenking Jackson

De stad Los Angeles zal alle kosten van de herdenkingsplechtigheid voor Michael Jackson, die vorige week dinsdag plaatsvond, zelf betalen. Dat heeft burgemeester Antonio Villaraigosa gezegd. Gisteren hadden enkele gemeenteraadsleden nog gevraagd dat de kosten gedeeld zouden worden.
Burgemeester Antonio Villaraigosa, die vorige week op reis was in Zuid-Afrika, zegt nu dat de stad alles zelf zal betalen.

"Wij zijn een stad met wereldklasse en wij voorzien politiebescherming", zegt hij. "Het idee dat we de familie zouden laten opdraaien voor de kosten van de herdenkingsplechtigheid is absurd."

De kosten zijn opgelopen tot 1 miljoen euro en Los Angeles heeft al een schuldenput van 350 miljoen euro.

Eind augustus eerbetoon aan Jackson in Londen?

Intussen heeft Randy Phillips van concertorganisator AEG Live laten weten dat hij een eenmalig concert in Londen wil organiseren ter ere van Michael Jackson.

Als het evenement al zou moeten plaatsvinden op 29 augustus (de dag waarop Jackson 51 zou geworden zijn), zullen er volgens Phillips wel "zware beslissingen" moeten genomen worden. "We denken aan een groots concert dat wereldwijd uitgezonden zou worden." Onder anderen de broers en zussen van Jackson en andere artiesten zouden dan optreden.

Meest gelezen