Nieuw in de zalen vanaf woensdag 15 juli

Bambou (Fra)

regie Didier Bourdon
met Didier Bourdon, Anne Consigny, Pierre Arditi, Eddy Mitchell, Anny Duperey, Adeline Zarudiansky, Virginie Hocq
Alain, een bankbediende, kijkt meer dan ooit uit naar een baby. Zijn vrouw Anna, een succesvolle pianiste, zit dat echter helemaal niet zitten.

Als compromis besluiten ze een kleine cockerspaniël te kopen: Bambou. Wanneer Anna op tournee is met een internationaal muziekgezelschap, beseft het koppel hoe veel ze van elkaar verschillen.

Dus blijft Alain achter zonder kind of vrouw maar mét een klein hondje dat ook verzorgd moet worden. Bovendien is Bambou Alain's laatste link met Anna.

Country teacher (Tsj)

regie Bohdan Slama
met Pavel Liska, Zuzana Bydzovska, Marek Daniel, Tereza Voriskova, Cyril Drozda, Marie Ludovikova, Zuzana Kronerova
Petr is leraar biologie op een middelbare school in Praag en beslist om de stad te verlaten en onderwijzer in een dorpsschool te worden.
De dorpsbewoners vragen zich af waarom hij naar het platteland getrokken is.

Fighting (VS)

regie Diro Montiel
met Channing Tatum, Terence Howard, Luis Guzman, Brian White, Flaco Navaja, Norman Wakefield, Aaron Behr
Shawn MacArthur is een simpele jongen die het probeert te maken in New York City. Hij verdient zijn geld met de verkoop van nep-merkartikelen.

Het geluk lacht hem toe wanneer zwendelaar Harvey Boarden ziet dat Shawn een talent heeft voor straatvechten. Wanneer Harvey zijn hulp aan Shawn aanbiedt, is dit het begin van een moeilijke samenwerking.

Harry Potter and the half blood prince (VS)

regie David Yates
met Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Naomi Watts, Michael Gambon, Helena Bonham Carter, Tom Felton
Voldemort versterkt zijn greep op de werelden van Dreuzels en tovenaars en zelfs Zweinstein is niet meer de veilige haven van weleer.

Harry Potter vermoedt dat het gevaar zelfs binnen het kasteel schuilt, maar Perkamentus is vooral bezig met hem voor te bereiden op de laatste strijd, die alsmaar sneller dichterbij komt.

Let the right one in (Zwe)

regie Tomas Alfredson
met Kara Hedebrant, Lina Leandersson, Per Ragnar, Henrik Dahl, Karin Bergquist, Peter Carlberg, Ika Nord
De eenzame 12-jarige Oskar wordt gepest op school. Zijn wens om een vriend te hebben lijkt uit te komen als het meisje Eli naast hem komt wonen.

Eli is een bleek, serieus meisje dat alleen ‘s nachts buiten komt. Ook zij is eenzaam en de twee worden vrienden. Tegelijk met Eli’s aankomst in de buurt gebeuren er een reeks van mysterieuze, gruwelijke moorden.