Uitspraak over DHKP-C uitgesteld tot oktober

Pas in oktober zal er een uitspraak volgen in de zaak tegen de extreemlinkse Turkse organisatie DHKP-C. Zes mensen van die organisatie staan terecht in Brussel, onder hen de voortvluchtige Fehriye Erdal.
De rechtszaak tegen de Turkse organisatie DHKP-C werd meteen bij de aanvang van de zitting verdaagd tot 14 oktober. Het is al de vierde keer dat een rechter zich over de zaak van de extreemlinkse organisatie buigt.

De zaak ging in 1999 aan het rollen toen de Turkse militante Fehriye Erdal samen met enkele handlangers werd opgepakt bij Knokke. In hun appartement vond de politie wapens, valse passen, een ontstekingsmechanisme voor een bom en een politiescanner.

Het proces is al tweemaal tot voor het Hof van Cassatie gevoerd, waar alle voorgaande uitspraken en straffen telkens werden vernietigd. Het Hof van Beroep in Brussel heeft de debatten heropend omdat het de tenlasteleggingen op een andere manier wil omschrijven.