Van Gogh houdt halt in Londen

De Royal Academy of Arts in Londen presenteert begin volgend jaar een tentoonstelling over Vincent van Gogh. Het wordt de grootste expositie over de Nederlandse schilder in Groot-Brittannië sinds 1968.
"The real Van Gogh: the artist and his letters" wil vooral Van Gogh privé laten zien. De expositie omvat 65 schilderijen, 30 tekeningen en 35 brieven van Van Gogh. Volgens de curator zouden de brieven het beeld ontkrachten van Van Gogh als roekeloos genie.

In het van Gogh Museum in Amsterdam wordt vanaf oktober ook een tentoonstelling aan brieven gewijd, als afsluiting van 15 jaar onderzoek naar de correspondentie van de schilder. Er verschijnt ook een nieuwe uitgave van de volledige briefwisseling van Van Gogh. De meeste van zijn brieven stuurde de schilder naar zijn broer Theo.