"Na de spaghetti nog honger? Eet je bord op"

Folkfestival Dranouter lanceert voor het eerst dit jaar eetbaar bestek en servies. Aan het standje met vegetarische biomaaltijden van de Poperingse Freinetschool belandt alles op een bord of in een tas van cassavezetmeel.
Het standje van de Freinetschool op het festival wordt dit jaar een soort van meeneemrestaurant. De standhouders zagen het niet zitten om glazen borden en tassen mee te geven op de weide (ook al omdat er geen plaats is om af te wassen) en wilden iets doen voor het milieu.

De maaltijden zullen nu worden geserveerd op biologisch afbreekbare én eetbare borden, aldus de Freinetschool. Het bestek en het servies wordt gemaakt van cassavezetmeel dat, op de aardappel na, het belangrijkste groentegewas ter wereld is.

De borden en tassen uit cassavezetmeel kunnen water maximaal 75 minuten "vasthouden" en vloeibare olie enkele uren. De festivalorganisatie van Dranouter beweert dan weer dat het servies en bestek niet eetbaar is.