"Paus werd weggedrukt door Michael Jackson"

De aandacht voor de nieuwe encycliek van de paus is weggedrukt door alle media-aandacht voor Michael Jackson. Dat beweert André-Mutien Léonard, de bisschop van Namen, in een recente column. "Benedictus kon niet voorzien dat het ook de dag van de begrafenis van de paus van de pop zou zijn", schrijft hij.
De paus liet de publicatie van zijn sociale encycliek "Caritas in veritate" bewust samenvallen met de opening van de G8-top, om zo een beeld over de toekomst te geven.

Maar, beweert de bisschop van Namen, hij "kon niet voorzien dat het ook de dag van de begrafenis van de paus van de pop zou zijn". Léonard maakt gewag van een "verbazingwekkende stilte omtrent de publicatie van een encycliek over de belangrijkste problematiek betreffende de toekomst van de planeet".

Nu Michael Jackson overleden is, "lijkt dit woord plots van geen belang meer en komt het ver achter Jackson, de G8, de fratsen van Berlusconi en de Ronde van Frankrijk", aldus een verbouwereerde bisschop Léonard.