"Veel te veel bloot en veel te homoseksueel"

Gaat Sacha Baron Cohen in zijn jongste film "Brüno" niet te ver met het typetje van de homoseksuele modereporter? De Oekraïners vinden van wel: "De film gaat te veel over bloot zijn en homoseksuele mensen", zegt het ministerie van Cultuur. Ook de vorige film van Cohen, "Borat", werd verbannen in het nog steeds conservatieve Oekraïne.
"Dit is cultureel niet correct", zegt een commissie van het ministerie van Cultuur. "Er worden veel te veel seksuele organen en daden afgebeeld, seksuele acts opgevoerd, het taalgebruik is obsceen, de film voert sadisme hoog in het vaandel. Dat kan de morele ontwikkeling van onze bevolking beschadigen."

En dus wordt "Brüno", de film over de Oostenrijkse modereporter, verbannen uit de Oekraiënse filmzalen. Datzelfde gold trouwens ook voor de vorige film van Sacha Baron Cohen, "Borat".

Hoewel "Brüno" behoorlijk wat aanstootgevende scènes bevat, is de film alvast naar de eerste plaats doorgestoten in de Amerikaanse en de Britse box offices.