Economische crisis treft boekenverkoop niet

De economische crisis laat zich voorlopig niet voelen op de boekenmarkt in Vlaanderen. In de eerste helft van dit jaar is de omzet van de boekenverkoop gestegen met 5,9 procent. Dat blijkt uit cijfers van de organisatie Boek.be en GFK Retail and Technology Benelux.
Ondanks de economische crisis zit het boek stevig in de lift in Vlaanderen. Vooral kinderboeken en kookboeken deden het spectaculair goed.

De helft van de verkochte boeken in Vlaanderen is ofwel een fictieboek (literair boek of kinderboek), of een non-fictie vrijetijdsboek. Wie vrije tijd zegt, zegt blijkbaar koken in Vlaanderen: "Tien van de twintig topboeken bij vrije tijd zijn kookboeken", luidt het.

De absolute bestseller van het moment is de thriller "Mannen die vrouwen haten" van Stieg Larsson, gevolgd door "SOS Piet 2". De gemiddelde boekenprijs is het afgelopen jaar licht gestegen.

De cijfers zijn gebaseerd op de kassaverkoop van het overgrote deel van de winkels die boeken verkopen in Vlaanderen en Brussel.