Internetten op het strand

Vanaf donderdag kunnen badgasten op het strand van Scheveningen, van de Pier tot aan de Schevingseslag, internetten met de laptop.
Dit 'living lab' is een initiatief van Stichting Skeyeopener. Die is opgericht om draadloze breedbanddiensten, onder meer voor toeristen, beschikbaar te maken in Den Haag.

De voorzitter van de stichting, Heino Walbroek, noemt het project in Scheveningen "een draadloze breedbandproeftuin". De bedoeling is dat ondernemers en andere organisaties draadloze diensten kunnen aanbieden aan de strandbezoekers. Zo kunnen een heel aantal aspecten van de draadloze diensten getest worden, van de capaciteit van het netwerk tot de aangeboden toeristische diensten zelf.

"Het is vooral erg handig en vooruitstrevend," vindt Walbroek. "Denk bijvoorbeeld aan een chip die kinderen aan hun zwembroek hebben hangen, waardoor de ouders hen in de gaten kunnen houden. En het project is uniek, omdat het een publiek initiatief is."

Vanaf donderdag begint de stichting de capaciteit en de snelheid van het netwerk te testen. Begin volgend jaar worden de eerste speciale toeristische diensten opgestart.

lees ook