Nakomeling Bram Stoker schrijft nieuwe "Dracula"

De roman "Dracula" van de Ierse schrijver Bram Stoker (1847-1912) krijgt een officieel vervolg. Tegen oktober moet "Dracula-De ondode" in de boekenrekken liggen. Het is een vervolg op de klassieker, geschreven door een zekere "Dacre" Stoker, volgens uitgeverij Mynx een directe nakomeling van Bram Stoker.
"Dracula" is net zoals "Frankenstein" een van de mythische personages uit de film-en boekenwereld. Het hoofdpersonage uit het boek, graaf Dracula, is een aristocratische vampier uit Transsylvanië.

Het boek "Dracula- De ondode" brengt daar een vervolg op. Het verhaal zou gebaseerd zijn op handgeschreven aantekeningen van Bram Stoker en zou ook scènes en personages uit het eerste boek bevatten.

Achter de mysterieuze auteursnaam Dacre Stoker zou een directe nakomeling van Bram Stoker zitten, al kan dat deel uitmaken van de marketingmachine rond het boek.

Het verhaal begint in 1912, 25 jaar na de gebeurtenissen in het boek "Dracula". Iemand is er druk bezig alle helden om het leven te brengen die verantwoordelijk zijn voor de dood van de vampier Dracula, en die persoon moet gestopt worden.

De filmrechten van het boek zijn overigens al verkocht aan Jan de Bont, die al met de productie is begonnen. De film wordt midden volgend jaar verwacht.