StRaten-generaal kiest voor ARUP-Sum-tracé

Voor het referendum van 18 oktober over de Antwerpse Oosterweelverbinding ziet de actiegroep StRaten-generaal af van het tracé dat hij eerder zelf had voorgesteld. Volgens de actiegroep is het beste alternatief voor de Lange Wapperbrug het tunneltracé van het studiebureau ARUP-Sum.
"Wat ons betreft gaat het referendum over de keuze tussen het tracé van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) met het Lange Wapperviaduct en het tracé met boortunnel onder de havendokken", zegt Manu Claeys van StRaten-generaal.

Het beste tunnelalternatief is het ARUP-Sum-tracé volgens de actiegroep, waarin het Oosterweelknooppunt niet langer is opgenomen, zodat een rechte (en dus goedkopere) tunnel kan worden geboord van Linkeroever tot bij de aansluiting met de A12 in het havengebied.

De vraagstelling van de volksraadpleging wordt bepaald door het stadsbestuur. Het is de gemeenteraad die daarover begin september een beslissing moet nemen.