Vermiste pinguïn Sea Life Center is terecht

In het Sea Life Center in Blankenberge is een vermiste pinguïn teruggevonden. Het jonge dier verdween gisteren in de loop van de dag. Na een zoekactie in de vooravond werd de pinguïn uiteindelijk teruggevonden. Hij zat verstopt in een spleet van zijn hok.
Toen een verzorger gistermiddag de dertien pinguïns van het Sea Life Center wilde voederen, merkte hij dat één van hen verdwenen was. De man sloeg meteen alarm.
De verzorgers en het personeel doorzochten het park, maar er was geen spoor van de vogel. De politie werd verwittigd, want misschien was de vogel ontsnapt uit het park. Het gevaar bestond ook dat hij zou worden opgepeuzeld door een zeehond uit het park, want dat is zijn natuurlijke vijand. Zelfs een diefstal werd niet uitgesloten.

's Avonds werd een tweede zoekactie gehouden. Een tiental medewerkers en de directeur van het park zochten naar de vermiste pinguïn achter de struiken, in de greppels en onder bruggetjes.

Uiteindelijk was het één van de verzorgers die de pinguïn terugvond. Het onfortuinlijke dier zat vast in een spleet onder het hok. Hoe hij daar terechtkwam, is een raadsel. De pinguïn werd snel uit zijn benarde positie gered en kwam er ongedeerd vanaf.

De jonge pinguïn was in maart geboren. Het dier heeft al de gestalte van een volwassen pinguïn, maar is nog licht van kleur. Het geslacht kan pas op latere leeftijd worden bepaald, dus de pinguïn heeft nog geen naam.