Vijf agenten helpen Nederlandse vrouw bevallen

Vijf agenten hebben in de Nederlandse gemeente Leiden een vrouw helpen bevallen in een portiek van een flatgebouw. De Nederlandse politie is overigens meer dan ooit uw vriend. Van mens én dier, want ook 13 jonge eendjes werden van de dood gered.
De echtgenoot van de vrouw had de hulpdiensten gebeld omdat de toekomstige moeder met hevige weeën in het portiek zat. De toegesnelde agenten boden direct hulp, want de vrouw maakte duidelijk dat haar kindje onderweg was.

De vrouw werd op de grond gelegd, waarna al snel het hoofdje van de baby zichtbaar was. Bij de eerstvolgende wee werd het kindje, een jongetje, geboren, ongeveer acht minuten nadat de echtgenoot de hulpdiensten had gebeld.

"Onder toeziend oog van vader, agenten en omstanders opende het kindje zijn ogen", zei de Nederlandse politie achteraf. Na de geboorte werd het kersverse gezin naar het ziekenhuis gebracht.

De politie uw vriend, ook van de eendjes

De Nederlandse politie is de afgelopen dagen ook op een andere plek bijzonder behulpzaam geweest. Gisteravond werd de A28 ter hoogte van Haren namelijk tijdelijk afgesloten om 13 jonge eendjes, die over de snelweg liepen, van de dood te redden.

De politie werd door verschillende automobilisten gewaarschuwd dat er een moedereend met haar jongen de snelweg was opgewaggeld. De politie besloot de snelweg tijdelijk af te sluiten, waardoor een korte file ontstond. In tussentijd werden de kuikentjes door de politie één voor één in een politieauto gezet.

De kuikentjes werden op het politiebureau opgehaald door de Dierenambulance. Helaas kwam voor de moedereend alle hulp te laat. Zij was intussen al overreden. Maar volgens de medewerkers van de Dierenambulance zijn de kuikentjes al oud genoeg om te kunnen overleven.

lees ook