Voedselinspectie sluit Quick in Anderlecht

Het Quick-hamburgerrestaurant aan het Zuidstation in Anderlecht is gisteravond gesloten na een controle van de voedselinspectie. De hygiënische normen werden niet nageleefd. Tien personeelsleden werden gecontroleerd. Honderd kilogram voedingswaren zijn vernietigd.
Het was de lokale politie die samen met de arbeids- en voedselinspectie het restaurant binnenviel voor een controle. In totaal werden tien personeelsleden gecontroleerd.

Verschillende processen-verbaal werden opgetekend door de arbeidsinspectie, omdat de contracten niet in orde waren. Zo was er iemand tewerkgesteld die steungeld trok als werkloze.

De hygiëne was helemaal niet in orde. Honderd kilogram voedselwaren werd vernietigd en de zaak werd meteen gesloten. Het restaurant zal pas kunnen opengaan als alles in orde is en de uitbaters de toestemming krijgen van de autoriteiten.

Het restaurant aan het Zuidstation is een plek waar veel pendelaars een snelle hap komen eten.