12 doden bij een busongeval in Egypte

Bij een ongeval met een toeristenbus in Egypte zijn twaalf mensen omgekomen: acht Servische toeristen en vier Egyptenaren.
Het ongeval gebeurde op de weg tussen Safaga, aan de Rode Zee, en Qena, in de Nijlvallei. Een vrachtwagen die uit de tegengestelde richting kwam, wilde een wagen inhalen, maar ramde de toeristenbus frontaal.

De bus vervoerde onder meer toeristen uit Servië, Duitsland, Tsjechië en Zweden. Acht Serviërs en vier Egyptenaren, onder wie ook de chauffeur, kwamen om het leven. Tien toeristen raakten gewond; drie van hen zijn er erg aan toe.

Het is niet de eerste keer dat er in Egypte toeristen om het leven komen bij een verkeersongeval. Vorig jaar kwamen er nog zes Belgen om het leven toen hun bus verongelukte op de weg tussen Aswan en Aboe Simbel.

Meest gelezen