Dodental na treinramp Viareggio loopt op

Het dodental na de treinramp in de Italiaanse badplaats Viareggio is nu al opgelopen tot 28. Vandaag werden twee nieuwe dodelijke slachtoffers geteld.
In de nacht van 29 op 30 juni, even voor middernacht, ontspoorde een goederentrein, geladen met vloeibaar gas, nabij het station van Viareggio. Enkele wagons ontploften. De explosie was zo hevig dat verschillende gebouwen en huizen in de buurt met de grond gelijkgemaakt werden.
Op het moment van de ramp lagen heel wat mensen te slapen. Zij waren bedolven onder het puin, werden zwaar verbrand, of raakten vermist. Er werden 13 doden geteld. In de dagen na de ramp overleden nog veel mensen in het ziekenhuis aan hun verwondingen.

Het dodental is vandaag opgelopen tot 28. Vanmorgen zijn nog de overblijfselen geïdentificeerd van een man die sinds de ramp als vermist stond opgegeven. Later op de dag overleed nog een man aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Het gaat om de ergste treinramp in Italië in meer dan 20 jaar.