Enorme belangstelling portretten van Jackson

De een zijn dood is de ander zijn brood. Nog geen maand na het overlijden van Michael Jackson zijn afbeeldingen van hem al een veelvoud van het oorspronkelijke bedrag waard. Een portret van hem, geschilderd door Andy Warhol, staat momenteel op 800.000 dollar.
Het doek in kwestie werd in mei nog bij Sotheby's afgehamerd op een voor een Warhol zeer bescheiden 300.000 dollar. Na het overlijden van de koning van de popmuziek bood de koper het werk opnieuw te koop aan.

De deadline was vastgesteld op 12 juli, maar omdat er zoveel vraag naar was, is de verkoop pas vandaag begonnen. Momenteel wordt er tot 800.000 dollar geboden voor het werk, maar het zou wel eens makkelijk de kaap van de 10 miljoen dollar kunnen ronden.

De voorbije jaren kreeg men op veilingen portretten van Michael Jackson niet meer aan de straatstenen gesleten. Wellicht kwam dat doordat de zanger te veel met pedofilie in verband werd gebracht.