Frank De Winne krijgt dan toch nog bezoek

Met meer dan een maand vertraging is het ruimteveer Endeavour dan toch vertrokken naar het Internationale Ruimtestation (ISS). Aan boord zijn 6 Amerikanen en 1 Canadees. Die zullen het Japanse laboratorium Kibo afwerken.
De Endeavour moest normaal gezien vorige maand worden gelanceerd. Maar eerst hield een lek in de tank met vloeibare waterstof de shuttle 4 weken aan de grond.

De voorbije dagen moest de lancering ook nog een paar keer worden uitgesteld omdat het slechte weer in Florida stokken in de wielen stak.

Het veer heeft 6 Amerikanen en 1 Canadees aan boord en voert het derde en laatste deel mee van het Japanse lab Kibo. Er zijn 5 ruimtewandelingen gepland om dat lab af te werken. Endeavour brengt ook voorraden en experimenten mee voor de bemanning van het ISS.

Het veer zal normaal gezien vrijdag aanmeren aan het ISS. Voor het eerst in de geschiedenis zullen er tijdelijk 13 mensen verblijven. In het ISS zitten momenteel naast Frank De Winne nog 5 andere astronauten.