Goedkopere polis voor 65-plussers

65-plussers die hun dure hospitalisatieverzekering hebben stopgezet, krijgen de kans om een goedkopere polis af te sluiten. Als ze dat doen voor eind september, hoeven ze geen nieuw medisch onderzoek te ondergaan. Dat staat in een nieuwe gedragscode van Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeraars.
De premies voor de hospitalisatieverzekering zijn onlangs enorm gestegen, zodat die verzekering voor mensen met een beperkt inkomen dikwijls onbetaalbaar werd.
Beroepsvereniging Assuralia heeft nu een nieuwe gedragscode afgesproken met minister van Financiën Didier Reynders (MR). Die gedragscode treedt onmiddellijk in werking.

De verzekeringssector verbindt zich er voortaan toe om een goedkopere polis aan te bieden wanneer de premie voor de hospitalisatieverzekering met een dekking in een eenpersoonskamer te duur wordt voor de verzekerde.

65-plussers voor wie de premie te duur werd en tussen 1 januari 2008 en 1 juli 2009 hun polis hadden opgezegd, kunnen bovendien nu een goedkopere hospitalisatieverzekering afsluiten. Die dekt wel minder kosten in het ziekenhuis.