Merkel wil onderzoek naar moord Estemirova

De Duitse kanselier Angela Merkel wil dat Rusland een ernstig onderzoek voert naar de moord op mensenrechtenactiviste Natalia Estemirova. Merkel heeft dat gezegd tijdens het bezoek van de Russische president Dmitri Medvedev.
De moord op Natalia Estemirova vond plaats enkele dagen voor het bezoek van Medvedev aan Duitsland. Tijdens hun ontmoeting in München bracht Merkel dan ook meteen het onderwerp ter sprake.
Merkel zei dat ze geschokt is en ze wil dat Moskou een ernstig onderzoek voert naar de moordenaars van Estemirova. Medvedev had eerder al gezegd dat hij de moordenaars van de vrouw wil laten berechten.

De top tussen Duitsland en Rusland moest vooral gaan over economische samenwerking en energiezekerheid, maar vindt nu plaats onder de schaduw van Estemirova.

Die mensenrechtenactiviste is enkele dagen geleden ontvoerd en vermoord teruggevonden. Ze was in Tsjetsjenië voor een onderzoek naar schendingen van de mensenrechten.

Estemirova was erg bekend in Rusland. Ze werkte lange tijd samen met de enkele jaren geleden vermoorde journaliste Anna Politkovskaja.