Radiodirecteur Herman Verheyden overleden

Herman Verheyden, die in de jaren 80 productieleider van Radio 2 Oost-Vlaanderen was, is in Brugge overleden aan kanker. Hij is 73 geworden. Verheyden begon zjin carrière als journalist bij de BRT-radio. Hij stond ook aan de wieg van het duidingsprogramma Aktueel op Radio 1.
Van 1977 tot 1980 was hij persadviseur op het kabinet van toenmalig minister van Economische Zaken Willy Claes.
In 1986 werd hij productieleider van Omroep Oost-Vlaanderen. Onder zijn impuls bouwde de zender zijn buitencaptaties en buitenactiviteiten fors uit. Hij startte sterke programma's als "De zoete inval" en "Het eenzame hartenbureau" op en bouwde sterkhouders als de "BRT Top 30" en de "Vlaamse Top 10" verder uit.

In 1990 werd hij directeur programmering bij de VRT-radio, in 1993, directeur productie. Samen met Piet Van Roe richtte hij Radio Donna op, dat op 28 maart 1992 van start ging. In 1996 ging hij met pensioen.