Record van 22 nominaties voor "30 Rock"

De Amerikaanse komische reeks "30 Rock" heeft 22 nominaties voor de Emmy's in de wacht gesleept. Dat zijn de voornaamste prijzen in de Amerikaanse televisiewereld. "30 Rock" kreeg de titel vorig jaar ook al maar moet nu rekening houden met zware concurrentie.
De sitcom "30 Rock", met Alec Baldwin (foto, midden) en Tina Fey in de hoofdrollen, gaat over het leven achter de coulissen van een televisieshow.

De komische reeks is een prijzenmagneet en won de voorbije jaren al de Emmy voor de belangrijkste komische reeks. In die categorie wordt het dit jaar uitkijken naar concurrentie van "The office", "Weeds", "How I met your mother" en "Family guy".

Koploper in de categorie drama is de winnaar van vorig jaar, "Mad men", met 16 nominaties. Die reeks neemt het op tegen "Big love", "Damages", "Dexter", "House" en "Lost".

De awards worden op 20 september uitgereikt in Los Angeles.