Vandalen teisteren de voetbalvelden

In Scherpenheuvel-Zichem hebben vandalen een gat gegraven in het voetbalveld van Hoger Op Testelt. Het is al de tweede keer dat dat gebeurt.
In de regio is mogelijk een bende actief die het op voetbalterreinen gemunt heeft. Eerder kregen ook voetbalclubs in Molenstede en Diest vandalen over de vloer. De daders gingen ervandoor met de midden- en penaltystip.

De politie heeft voorlopig geen enkel spoor van de daders, en roept de omwonenden op om waakzaam te zijn. Er zijn extra patrouilles en ook de wijkagenten houden een oogje in het zeil.

"Maar we kunnen niet aan elk voetbalveld 24 uur op 24 agenten plaatsen, vandaar dat we beroep doen op de buurtbewoners. Als ze iets verdachts zien, kunnen ze ons op de hoogte brengen", zegt commissaris Bart Van Thienen van de politiezone Demerdal.