Wie vermoordde de dwergpinguïns?

De beheerders van het Harbour National Park in de Australische stad Sydney zitten met de handen in het haar: iemand heeft het op de kolonie dwergpinguïns gemunt. De laatste twee weken zijn maar liefst negen diertjes op gruwelijke wijze om het leven gekomen, maar het is niet duidelijk wie daarvoor verantwoordelijk is. De beheerders hebben professionele sluipschutters ingeschakeld om de schuldige te vatten.
De laatste twee weken zijn in het Harbour National Park de verminkte lichaampjes van negen dwergpinguïns teruggevonden. De voornaamste "verdachten" voor de "moorden" zijn honden en vossen. De dwergpinguïn kan slechts 40 centimeter groot worden en is dus niet opgewassen tegen agressieve vijanden.

De beheerders van het National Park zijn een onderzoek gestart naar de dood van de dwergpinguïns, en ze gaan daarbij uiterst professioneel te werk. Zo zijn er al DNA-stalen genomen en naar een laboratorium gestuurd voor verder onderzoek.

Om de diertjes in bescherming te nemen, zijn ook twee professionele "snipers" - sluipschutters dus - aangesteld als lijfwachten. Ze patrouilleren 's nachts, wanneer de dieren het meest kwetsbaar zijn, en hebben ook duidelijke instructies gekregen over de manier waarop ze de wezentjes kunnen beschermen. Daarvoor zijn ze uitgerust met nachtkijkers en 22.kaliber-geweren.

De sluipschutters staan niet alleen. Een heus "leger" van dertig vrijwilligers houdt ook tijdens de donkere uren een oogje in het zeil. Er zijn ook vallen opgezet om de moordenaars van de pinguïns te vatten. De autoriteiten kunnen "bijna met zekerheid" uitsluiten dat het om mensen gaat...

lees ook