"Harry Potter" breekt record op openingsdag

"Harry Potter and the half blood prince" heeft woensdag, op de openingsdag, al meteen 73,5 miljoen euro opgeleverd. Alleen al in Noord-Amerika was er een opbrengst van 41 miljoen euro, meldt distributeur Warner Bros.
Dat is de op één na grootste opbrengst ooit voor een film die midden in de week in première gaat in de VS. Alleen "Transformers: Revenge of the fallen", die vorige maand in première ging, deed het nog beter.
"Dit record hebben we te danken aan de geweldige fans die in de rij stonden om als eersten "Harry Potter and the half blood prince" te zien", zei Warner Bros-baas Alan Horn.

"Harry Potter and the Order of the Phoenix", de vijfde film uit de reeks, bracht tijdens de eerste dag in de VS 31,2 miljoen euro op. De totale bruto-opbrengst wereldwijd van die film was 663 miljoen euro.

Lees hier onze recensie van de film.