Benedictus geopereerd na val op vakantie

Paus Benedictus XVI is in het ziekenhuis van Aosta geopereerd na een valpartij op vakantie. Hij zou een lichte polsbreuk hebben opgelopen. De paus heeft het ziekenhuis intussen al verlaten.
De paus bevond zich in zijn buitenverblijf in Introd, in het noorden van Italië, toen hij uitgleed bij het verlaten van de badkamer.

Benedictus nam eerst nog een ontbijt, maar werd dan naar het ziekenhuis van Aosta gebracht, zo'n 20 kilometer verderop. Toen hij daar aankwam, kon hij zelf te voet de afdeling Intensieve Verzorging bereiken. Daar kreeg hij een volledige check-up en werd een scan gemaakt van zijn pols.

"Hij is uitgegleden en heeft zich pijn gedaan, maar het is niets ernstig", zegt zijn woordvoerder Federico Lombardi. Later raakte bekend dat Benedictus een lichte breuk heeft opgelopen aan de rechterpols en dat hij geopereerd moest worden. Daarvoor is hij in een volledige narcose gebracht. De paus heeft het ziekenhuis intussen al verlaten en is teruggekeerd naar zijn buitenverblijf.

Voor de paus, die rechtshandig is, zal het allicht even lastig worden. Zijn belangrijkste hobby, piano spelen, kan hij deze vakantie in elk geval niet meer uitoefenen.

De chalet in Introd was ook al een van de favoriete buitenverblijven van de vorige paus, Johannes Paulus II. Die ging er vooral heen om te wandelen in de bergen. Benedictus zou vooral binnen blijven, maar heeft vanuit het raam wel een mooi zicht op de Mont Blanc.