Bliksem slaat in in drie Limburgse plaatsen

Bij het onweer dat vanmorgen over Limburg getrokken is, hebben blikseminslagen schade aan woningen in As, Kaulille en Bilzen veroorzaakt. In As was de schade het grootst. Het huis is voorlopig onbewoonbaar. Er vielen geen gewonden.
De bliksem sloeg rond 6.30 uur in op de woning aan de Pastoor Hermansstraat in As (foto's). De bewoonster was met haar dochter thuis en werd door een hevige knal wakker. Onder het dak zagen ze al de eerste vlammen. Ze geraakten met de hond tijdig buiten. 
Het hele dak brandde af. De brandweer van Genk moest alle pannen verwijderen om het vuur te blussen. De brandweer heeft het dak afgedekt. In de hele woning is er rook- en waterschade. De bewoonster en haar dochter kunnen bij familie terecht.

In de Pastoor Langestraat in Kaulille, een deelgemeente van Bocholt, sloeg de bliksem een gat in een dak en kwam de schoorsteen naar beneden. Alle elektrische installaties in de woning werden vernield.

Op de Letterweg in Bilzen sloeg de bliksem in in een woning, maar daar bleef de schade beperkt. Binnen was er wel schade aan de elektrische leidingen.

Meest gelezen