Man pleegt 2 mislukte overvallen na elkaar

Een Fransman heeft gisteren kort na elkaar geprobeerd twee winkels te overvallen in Brussel, maar telkens werd hij door de uitbater ontwapend en op de vlucht gejaagd. Op basis van de beschrijving die de twee uitbaters gaven, kon de politie de ongelukkige overvaller even later inrekenen. Dat meldt het Brusselse parket.
De twee overvallen vonden kort na 18 uur plaats. De Fransman had het eerst gemunt op een winkel op de Boondaalsesteenweg, waar hij de uitbater met een pistool bedreigde en de kassa vroeg.

Omdat de uitbater niet reageerde, schoot de overvaller tweemaal in de lucht. Door het geluid begreep de uitbater dat het slechts om een alarmpistool ging, waarna hij zich op de overvaller wierp en hem ontwapende, zodat de Fransman zonder buit moest vluchten.

Even verderop, op de Jaargetijdenlaan, stapte hij een andere winkel binnen. Daar vroeg hij aan de uitbater om hem een alarmpistool te tonen. Toen hij het wapen in handen had, ging de Fransman ervandoor. Maar de uitbater achtervolgde hem en slaagde er ook ditmaal in de overvaller te ontwapenen. Opnieuw moest de Fransman zonder buit de benen nemen.

De twee uitbaters konden de politie een behoorlijke beschrijving geven van de overvaller en kort voor 19 uur vond een patrouille de verdachte al terug, in de Eugène Cattoirstraat. De man bleek gewond aan de hals en de buik, en was onder invloed van geneesmiddelen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en onder arrest geplaatst.