Nieuw: "battlefield-helivluchten" in de Westhoek

Een helikopterbedrijf speelt in op de vraag van Britse toeristen en start met vluchten boven de oorlogsmonumenten van de Westhoek. "Zo'n vlucht is een meerwaarde. Je krijgt een heel ander beeld van de oorlogssporen die de streek zo tekenen", luidt het.
Het gaat concreet om drie vluchten, legt het helikopterbedrijf in Het Laatste Nieuws uit. In de eerste vlucht van een halfuur wordt er onder meer over de IJzertoren, Dodengang, de Menenpoort en Tyne Cot Cemetery gevlogen.

De vlucht van 45 minuten doet ook het Heuvelland en het Iers Vredespark in Mesen aan. De langste vlucht duurt een uur en gaat richting Albert I-monument in Nieuwpoort. De piloot gidst bij elke vlucht de toeristen.

In de Westhoek bestaat al decennia lang oorlogstoerisme. Steden als Diksmuide en Ieper, die in 1914-1918 zwaar werden getroffen, lokken veel volk. Over vijf jaar, in 2014, wordt een ware volkstoeloop verwacht. Dan zijn er heel wat herdenkingsdiensten gepland voor de "Groote Oorlog".